Online trainers opleiden

Gepubliceerd op 19 januari 2021 om 01:49

Sinds de corona pandemie zijn we binnen de jeugdhulpverlening al weer een maand of negen bezig om alles online te doen. Veel  fysieke trainingen binnen Enver heb ik kunnen omzetten naar een online aanbod. Ik heb cursussen en webinars kunnen volgen hoe je een online aanbod op een goede manier kan maken en hoe je online trainingen kan geven. In de loop van de tijd meerdere keren per week online trainingen mogen geven en ook hierin veel ervaring kunnen opdoen.

Alleen nu is er zoveel vraag naar training van en voor medewerkers van Enver dat ik het samen met mijn collega niet meer voor elkaar krijg om alle trainingen zelf te geven. Dan is de enige oplossing om de trainers die we hebben "om te scholen" naar online trainers. Voor deze mensen een cursus mogen maken hoe je trainingen kan geven in ZOOM. Hierin komt als groot gedeelte aan bod hoe ZOOM werkt en hoe je presentaties en de verschillende interactieve oefeningen kan geven in dit online systeem. Daarbij ook met elkaar gesproken over de verschillen in het geven van training tussen de online en fysieke variant.

Tip:) Als je interactie op gang wil brengen bij een online bijeenkomst is het erg belangrijk om mensen bij de naam te noemen en een beurt te geven.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.